3 Mayıs 2021 Pazartesi

Oto Çekici Nedir?

 


Muhtemel kazalarda araçların trafiği aksatmaması için oto çekici hizmetinden destek istenir. Çekiciler yol yardım araçlarıdır ve çok sayıda özel firma bu hizmeti sunmaktadır. Seyahat sırasında araç arızası ile karşı karşıya kalınıp aracın hareket kabiliyeti ortadan kalktığında çekicilerden hizmet alınmalıdır. Donanımlı çekici hizmeti veren firmalarda her tür araç ihtiyacına karşılık verebilecek donanımlar mevcuttur.

Oto Çekici Farklı Şekillerde Tasarlanır

Çekiciler birbirinden farklı modellerde tasarlanmıştır. Bunların arasında yer alan çatallı çekici aracın altına girmekte, araç kasaya konulmaktadır. Trafik çekicilerin ise tepeden çekici olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca ahtapot çekici olarak da tanımlanmaktadır. Oto transfer çekicisinde ise hidrolik makaralı vinç aracı vardır. Böylece araç çekilir ve damper kısmına yerleştirilir. Vinçli kayar platform ise aracın hareket etme kabiliyetinin olduğu durumlarda kullanılmaktadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oto Kurtarma

  Kurtarıcı ya da çekici hizmeti olan oto kurtarma işi, yolda kalan araçların başka bir yere naklini gerçekleştirmektedir. Oto kurtarıcı hi...